/Video/ Nije nam potrebno da nam bilo ko objašnjava, mi znamo svoje ime i prezime! Patrijarh Porfirije na bogosluženju u hramu Svetog Save!

/Video/ Nije nam potrebno da nam bilo ko objašnjava, mi znamo svoje ime i prezime! Patrijarh Porfirije na bogosluženju u hramu Svetog Save!

10.06.2021. 20:29h
*

Ne pristajemo da prihvatimo ono što neki, bilo ko da su, zlonamerno, pa neka bude i ne poznajući nas, kažu da smo najgori i da nismo čovekoljubivi, poručio je večeras patrijarh srpski Porfirije.

Obraćajući se pravoslavnim vernicima u Hramu Svetog Save, a nakon molebana koji je održan u okviru obeležavanja gradske slave - Spasovdana, Porfirije je poručio da takve tvrdnje pojedinih nisu u skladu sa našom pravoslavnom verom. "Ne pristajemo na to ne zato što mislimo da smo bolji od drugih, nego zato što znamo da nas je Gospod obezgraničio, zato što u njega verujemo verom Jevanđeljskom govoreći uvek: ''Verujem Gospode, pomozi mome neverju, ali uzdamo se u tebe slabi i nemoćni, uzdamo se u tvoju ljubav''", rekao je Porfirije. Patrijarh je poručio da je današnjom litijom i okupljanjem pod kriptom hrama našeg rodonačelnika Svetog Save, srpski narod pokazao da zna ko je, odakle je i kuda ide. "Nije nama potrebno da nam bilo ko objašnjava, jer mi znamo svoje ime i prezime, ko su nam otac i majka, znamo ko su naši preci i svetitelji. Znamo pod čijim hramom smo se našli i znamo da je naše ime i prezime Rastko Nemanjić", rekao je Porfirije. Kaže da je to ime našeg zastupnika pred Bogom i dodao da je Rastka uobličio Hrist, a da je Sveti Sava uobličio naš narod.